MEDIETEMA Mikael Persson är just nu i Nepal för att på uppdrag av Holtab dokumentera bygget av ett vattenkraftverk i byn Jyamrung.

Holtab började redan 2009 sitt engagemang i den nepalesiska byn Jyamrung där många barn är undernärda. Mödrar föder sina barn i hemmen, utan tillgång till varmvatten eller varm säng. Kylan är påtaglig och fattigdomen lika kompakt som det mörker som tidig kväll lägger sig över byn och får livet att stanna av.

Holtab bestämde sig för att Jyamrung skulle få el och ljus och en hållbar framtid. Sedan dessa har det komplicerade arbetet pågått i ett land som är plågat av politisk oreda och svår korruption.

I mars 2011 stod Jyamrungs efterlängtade mikrokraftverk färdigt. Nu siktar Holtabs Nepalprojekt mot nästa etapp. Att göra elen till en naturlig del i folks vardag, att visa på elens möjligheter och göra livet lättare.

Mikael Persson är på plats för att dokumentera arbetet.

Holtab AB är en av Nordens ledande tillverkare av transformatorstationer. I snart 40 år har vi hjälpt elkraftskunder över hela Norden och andra delar av Europa med att bygga och inreda transformatorstationer och teknikhus.